Genel

Algoritma Süreci

Pragramlama: Herhangi bir problemin bir programlama dili kullanılarak çözülmesi için yazılan kod satırlarına programlama denir. Programlama, bir düşünce sanatıdır ve kullanılacak programlama dilinden bağımsız bir düşünme tekniğidir.

Programlama süreci: Programlama süreci, bir programı oluştururken geçilen evrelerin tümüne verilen addır.

Algoritma: Belirli bir problemi çözmek veya belirli bir görevi yerine getirmek için tasarlanmış mantıksal adımların bir koleksiyonudur. Her adım, problemi çözmek veya görevi yerine getirmek için bir talimatı temsil eder.

Metinsel kod: Metinsel kod, bir programlama diline benzer bir sözdizimine sahip olup, gerçek bir programlama dilinin tam olarak çalıştırılabilir kodu olmayan, ancak programın yapısını ve mantığını ifade etmek için kullanılan metin tabanlı bir kodlama şeklidir. Metinsel kod, bir algoritmanın veya programın mantığını anlamak için kullanılır ve genellikle bir programlama diline özgü karmaşık detayları içermez.

Sözde Kod (Pseudo-Code): Sözde kod, bir algoritmayı anlamak için kullanılan bir programlama diline benzer bir yazım stiline sahip metinsel bir temsilidir. Genellikle bir programlama dilinin sözdizimine benzer bir şekilde yazılır, ancak tam olarak çalıştırılabilir kod değildir. Sözde kod, algoritmanın mantığını ve akışını anlamak için kullanılır.

Akış Diyagramı: Akış diyagramı, bir algoritmanın adımlarını ve akışını görsel olarak temsil eden bir diyagramdır. Bu diyagramlar, algoritmanın başlangıcını, adımlarını, kararlarını ve sonucunu içerir. Her bir adım, bir şekil (genellikle bir dikdörtgen) ile temsil edilir ve adımlar arasındaki akış, oklar kullanılarak gösterilir. Akış diyagramları, algoritmanın yapısını anlamak ve hata ayıklama yapmak için kullanışlıdır.

Algoritma Süreci

Örnekler

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir